dissabte, 25 de juliol del 2015

Casa d'infants orfes


Carrer de les Ramelleres, allà mateix s’hi instal·là la primera casa de maternitat de tot Europa, fundada el 1370, i les seves restes, convertides ara en un equipament del Districte de Ciutat Vella, encara són ben visibles.

Antigament hi havia diversos factors que podien potenciar encara més el fenomen de l'orfandat, entre els quals es poden destacar les dures condicions econòmiques i socials de les classes més perjudicades, la manca de mètodes anticonceptius realment eficaços, i una moral religiosa propensa a estigmatitzar fills tinguts fora del matrimoni i la planificació familiar en general.

En els temps en que aquest edifici va fer les funcions d'asil als infants orfes, o “infants òrfens” com encara diuen les lletres de la seva façana, el barri del Raval era un indret molt menys poblat que el Barri de la Ribera, la Barcelona que quedava a l'altra banda de la Rambla.


Font: http://www.altresbarcelones.com/2009/04/la-casa-dinfants-orfes.html

3 comentaris:

  1. Buen trabajo Mercé, me gustan los fundidos y el tono general de la acuarela. Creo que estás progresando mucho, sobretodo en los colores y me hace ilusión ver como vas evolucionando. Como crítica, tal vez la mancha de la ventana que es, para mi gusto, demasiado seca y dura, pero eso,.......... Buen trabajo y buenas vacaciones!!!!!

    ResponElimina
  2. Excel.lent treball.
    Pel què veig, et va molt millor representar detalls copncrets que grans escenaris. En aquesta ocasió la porta d'entrada a l'hospici em sembla una aquarel.la molt ben entonada i rica de colors, malgrat que l'original sembli del monocolor de la pedra antiga.
    He esta fora el cap de setmana i no em miro el Blogg fins avui dilluns. Bones vacances.

    ResponElimina
  3. Mercè, te felicito por tu acuarela que demuestra el nivel que vas logrando. En cuanto a tu relato me resulta más que interesante, y es bueno matizar el arte con historia que muchas veces se ignora. Saludos

    ResponElimina