dissabte, 25 de juliol del 2015

Casa d'infants orfes


Carrer de les Ramelleres, allà mateix s’hi instal·là la primera casa de maternitat de tot Europa, fundada el 1370, i les seves restes, convertides ara en un equipament del Districte de Ciutat Vella, encara són ben visibles.

Antigament hi havia diversos factors que podien potenciar encara més el fenomen de l'orfandat, entre els quals es poden destacar les dures condicions econòmiques i socials de les classes més perjudicades, la manca de mètodes anticonceptius realment eficaços, i una moral religiosa propensa a estigmatitzar fills tinguts fora del matrimoni i la planificació familiar en general.

En els temps en que aquest edifici va fer les funcions d'asil als infants orfes, o “infants òrfens” com encara diuen les lletres de la seva façana, el barri del Raval era un indret molt menys poblat que el Barri de la Ribera, la Barcelona que quedava a l'altra banda de la Rambla.


Font: http://www.altresbarcelones.com/2009/04/la-casa-dinfants-orfes.html

dimecres, 22 de juliol del 2015

Resultado de imagen de plaça vicenç martorell

El proper dissabte i tal com vem acordar per whatsapp ens trobarem a la cruilla dels carrers Pintor Fortuny i Ramblas a les deu, per anar a pintar a la plaça Vicens Martorell. Aquesta es l´ultima convocatoria desde el blog, fins el septembre. Als que esteu per BCN i volgueu quedar, podeu fer servir el whatsapp o el teléfon. Bones vacances a tots. 


dilluns, 20 de juliol del 2015